Aangenaam, mijn naam is Iris. Ik ben 32 jaar en kom uit Hillegom. 

Ik ben samen met mijn broer en zusje opgegroeid op de bloembollen kwekerij van mijn ouders, daar hebben wij altijd honden gehad. Eerst een Schotse Collie en daarna een aantal Appenzeller honden. Toen ik samen ging wonen wist ik één ding heel zeker, er zou zeker een hond komen! 😊 


En die is er gekomen! Ik ben sinds 10 jaar trotse eigenaresse van een Beagle, genaamd Diego. Ik heb hem gekregen als puppy en heb met hem 3 cursussen gedaan. De puppy cursus, vervolg cursus van de puppy training en de gehoorzame hond cursus. 


In het verleden heb ik ook vaak met veel plezier opgepast op diverse honden als bijbaantje. Ik word gewoon erg blij van honden en voor mij is een dag zonder hond(en), een dag niet geleefd!


Na een roerige periode vond ik dat het tijd werd voor verandering. Ik heb de knoop doorgehakt om van mijn hobby mijn werk te maken. Ik heb me opgegeven voor de opleiding gediplomeerd hondenuitlaatservice bij de Martin Gaus Academie in Lelystad. Rassenkennis, gedragsherkenningen en roedelgedrag, EHBO en bedrijfsvoering zijn de modules waar ik examen voor heb gedaan. Ik heb de opleiding inmiddels succesvol afgerond.   


In de toekomst wil ik mij nog verder gaan verdiepen in hondengedrag en wellicht een opleiding gaan volgen die hierbij aansluit. Op dit moment volg ik regelmatig diverse Webinars van verschillende honden gedragsdeskundigen zoals Anniek Winters en Monique Bladder. Op deze manier blijf ik mezelf uitdagen en leer ik steeds een beetje bij.


OVER MIJ